.status-msg-wrap {visibility:hidden;display:none;}

dimarts, 10 de juny del 2025

Introducció

Les pàgines d'aquest blog neixen amb la voluntat i les ganes de mantenir vives a la memòria i compartir les històries del nostre entorn, algunes de vivència pròpia i altres que de petit m'havien explicat moltes vegades la gent gran del poble, els avis de casa i els meus pares. Són escrits que es refereixen al nostre patrimoni de riquesa natural, edificacions històriques, oficis perduts, antigues màquines, personatges, tradicions i costums del poble, la vida a les fàbriques, al bosc, al camp i a pagès.
Una profunda admiració i el record molt afectuós per a tots aquells homes i dones d'anteriors generacions que van dedicar la seva vida als treballs més durs i que des de l'anonimat i amb tenacitat, esforç i sacrifici ens van permetre avançar com a societat, reforçar la nostra identitat i constituir-nos com a país.
Aquests escrits volen també reflectir la gran evolució i el canvi que hem viscut en primera persona la generació que vàrem néixer a mitjans del passat segle XX.
De cap manera volen tenir aquestes pàgines cap pretensió literària, ni aspiracions antropològiques. Estan obertes per afegir-hi o modificar-les amb qualsevol suggeriment d'enriquiment bibliogràfic.
Si aquests escrits desperten la vostra curiositat o us recorden algun paisatge de la vostra història familiar, o simplement us resulten agradables, em sentiré molt satisfet.


Joan Carrera i Vilardell.

1 comentari: